Csabai Mérleg – mától a postaládákban

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei harmadik száma.

A tervezés után új szakaszba lépett a Modern Városok Program – közölte Kósa Lajos február elsejei látogatásakor, a városháza dísztermében. A tárca nélküli miniszter kiemelte, hogy Békéscsabán összesen 81 milliárd forintból hajtanak végre különböző fejlesztéseket, de az M44-es autóút megépítésével együtt összesen 439 milliárd forint összértékű beruházásról van szó – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legújabb számában.

Az újságban részletesen beszámolunk a legutóbbi közgyűlés legfontosabb döntéseiről – egyebek mellett az idei költségvetés első olvasatáról, az orvosi ügyeletről, a közfoglalkoztatásról –, és arról, hogyan értékelték ezeket a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

Olvashatnak az újságban arról, hogy a jövőben ki lesz a fenntartója a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar békéscsabai telephelyű Gazdasági Campusának. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kar februártól az egyházi fenntartásban működő Gál Ferenc Főiskolához csatlakozott, a hosszú távú cél, hogy a felsőoktatás megmaradjon Békéscsabán.

Írunk arról, hogy kilenc konténert telepítettek a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán. Ezzel a közel 30 millió forintos beruházással huszonnégy hajléktalan személynek biztosít szálláshelyet a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ.

Megtudhatják a Csabai Mérlegből, hogy több mint hatmilliárd forint értékben hol épülnek kerékpárutak Békéscsabán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Modern Városok Program keretében.

Rekordszámú nevezéssel rendezték meg a szakmailag elismert, nemzetközi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt. Az 1739 nevezett tételből 28 békéscsabai Árpád Pálinka termékeiből került ki. A megmérettetés abszolút győztese az Árpád és Vadászpálinka brand lett – Nagy Árpáddal készítettünk interjút erről.

A lap legfrissebb számában olvashatnak arról, hogy milyen programok várhatók Békéscsaba újratelepítésének háromszázadik évfordulóján, hogy milyen volt az egyetemnap a Csabagyöngyében, hogyan zajlott az idei városi jótékonysági bál, de arról is többet megtudhatnak, hogyan érezték magukat az óvodások a bukfencparádén.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legújabb száma itt is elérhető.

 

Megosztás:

Címke: , ,