Csabai Mérleg – mától a postaládákban

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkilencedik száma.

Az újságban beszámolunk arról, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre jelenleg szolgáló sárga zsákok helyett a Dareh Bázis Zrt. szelektív hulladékgyűjtő edényeket biztosít díjmentesen az érintetteknek. A sárga színű kukákat október 12-e és november vége között viszik házhoz Békéscsabán, a családi házas területeken.

A Csabai Mérleg legfrissebb számából megtudhatják, melyek voltak a szeptember 28-án tartott békéscsabai közgyűlés legfontosabb döntései, és azokat hogyan kommentálták Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a DK önkormányzati képviselői.

Számos fejlesztés indulhat el vagy van már folyamatban a megyeszékhelyen, ezúttal írunk arról, hogy 150 millió forintból épül új védőnői centrum Békéscsabán, hogy rövidesen kezdődhet a jaminai rendelő felújítása, és arról is, hogy Jaminában már folyik a kerékpárforgalmi létesítmény építése.

Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést vehetett át Ugrai Gábor pedagógus és Medgyesi István rendőr őrnagy, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Elismerése kitüntetést pedig Márton Anita és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kapta meg – a kitüntetettekről bővebben olvashatnak a Csabai Mérlegben

Az újságból egyebek mellett megtudhatják, milyen volt Békéscsabán a haditorna, miről szólt a Lencsésin legutóbb a kertbarátok összejövetele, mit keresett Baji Balázs az Andrássy gimiben, és hogy melyek voltak a nyertes sütemények a Tortamustrán.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek az október 19-én induló Csabai Kolbászfesztiválon, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programot terveznek a közösségi házak, mit tartogat az Őszi Művészeti Hetek, valamint azt, hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

A Csabai Mérleg idei 19. számát archívumunkban is megtekinthetik.

 

Megosztás:

Címke: ,