Csabai Mérleg – csütörtöktől a postaládákban

2016. július 27. 16:11 | Mikóczy Erika

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 15. száma. Újságunkban a címlapon számolunk be arról, hogy a Mondi Kft. 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán 13 milliárd forintos beruházással.

A városi újságban olvashatnak arról, hogy 7 milliárd forintot költhet Békéscsaba a Modern Városok Program keretében a sport-infrastruktúra fejlesztésére.

A Terület és Településfejlesztési Operatív program keretében több mint 1,1 milliárd forintot kap Békéscsaba a képzésre és a foglalkoztatásra. A társadalmi hátrányok felszámolására pedig a Civil Szervezetek Szövetségével közös pályázaton 50 millió forintot nyert a város. Szintén TOP keretből három békéscsabai intézmény, a Százszorszép Bázisóvoda, illetve a Lenkey, valamint a Tábor utcai óvodák felújítása 316 milliós támogatásból valósulhat meg várhatóan jövő tavaszra – a részleteket megtalálják a lapban.

Az újság felhívást intéz a lakossághoz A mi ötvenhatunk címmel. A cél, hogy idézzük fel együtt 1956 békéscsabai, Békés megyei eseményeit. Arra kérünk mindenkit, hogy ha átélték 1956-ot, vagy ha a szülők, nagyszülők révén őriznek emlékeket ebből az időből, írják meg a Békéscsabai Médiacentrumnak. Írásaikat, fotóikat az info@bmc.media.hu címen várják. Levelet küldhetnek a Békéscsabai Médiacentrum címére  (5600 Békéscsaba, Szabadság tér 20-22.), érdeklődni pedig a 66/740-700-as telefonszámon lehet.

A Csabai Mérlegben megtalálják az október 2-ai népszavazással kapcsolatos tudnivalókat, és olvashatnak arról is, hol tart az útfelújítási program, és hogy miként támogatja Békéscsaba önkormányzata a vállalkozásokat.

Egy teljes oldalon mutatjuk be azokat a kiváló orvosokat, akik elismerést, kitüntetést vehettek át a közelmúltban, ők a következők: dr. Erdődi Erzsébet, dr. Szeberényi Zsolt, dr. Borbola György, dr. Simon Fiala János és dr. Csenkiné dr. Tóth Eszter.

Beszámol az újság a Csabai Nyár rendezvényeiről, a Gerlai falunapról, a rongyolóról, arról, hogy a város barackültetvényéről mely intézményekbe szállították a gyümölcsöt, de írnak arról is, mit tehetünk a kullancsok ellen, viharban, vagy ha nagyon tűz a nap.  

Megismerhetik az újságból Lukoviczki Rékát, aki mosolygósabb, életvidámabb, optimistább, mint kortársai. Két éve autóbalesete volt, azóta lábprotézissel él, de továbbra is modellkedik. Bemutatja a Csabai Mérleg Botyánszki Bencét is, aki az első óvóbácsi volt Békéscsabán.

Tudósítunk arról, milyen kerettel készül Skaliczki Lászlóval a női kézilabda csapat, milyen eredményekkel büszkélkedhetnek a csabai olimpikonok, hogyan készül a szezonra a BRSE vagy az NB II-es Előre 1912 SE.

Nyomon követhetik a Csabai Mérlegben, hogy milyen programok lesznek a következő hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágyunk, milyen programot terveznek a közösségi házak, és mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

FEL