Cipősdobozba zárt ajándékok

2016. december 20. 19:47 | Varga Diána

Több mint 270 csomag érkezett ahhoz a gyűjtőponthoz, amelyet a baptista szeretetszolgálat állított fel a békéscsabai karácsonyi vásárban. A kezdeményezéshez nem csak a lakosság csatlakozott, a 6-os számú választókerületben a körzet képviselőjének felhívására az Andrássy gimnáziumban, a Petőfi utcai általános iskolában és a Vasutas Művelődési Házban is várták a felajánlásokat a cipősdoboz akcióhoz. A gyűjtés lezárult, a csomagok kiosztása a napokban indul.

Egymás után pakolják ki a csomagokat az autóból a segítők. A baptista szeretetszolgálat felhívásához három intézmény is csatlakozott. A Petőfi utcai iskolában már hagyomány, hogy karácsony környékén összefogással gyűjtenek adományokat a gyerekek és szüleik.

Papp Gyöngyi, a Petőfi utcai iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: nemrég a nagyszalontai gyermekotthon számára szerveztek gyűjtést, ott elsősorban fogkefét, fogrémet, tisztálkodó szereket vártak ezúttal pedig cipősdobozba vártak játékokat, amelyekkel örömet szeretnének szerezni nehézsorsú gyerekeknek. Hozzátette: ebben a szülők és az intézmény munkatársai is partnerek voltak.

A békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezet nem először vesz részt a gyűjtésben. A hét elejéig több mint 270 csomagot juttattak el hozzájuk.

Krisán Zoltán, a gyülekezet lelkipásztora hangsúlyozta: idén első alkalommal szerveztek önálló akciót, tavaly a másik helyi baptista gyülekezet fiataljaival vágtak neki a feladatnak. 

A kezdeményezéshez Fülöp Csaba képviselő is csatlakozott, aki a körzetében található intézményeket kereste meg. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy minél több gyermeknek, minél több családnak szebbé lehessen tenni a karácsonyát, ezért is kérte fel a körzetében lévő intézményeket, a körzet lakóit, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Az ajándékok a családsegítő szolgálaton keresztül jutnak majd el a látókörükben élő, rászoruló gyerekekhez. A kiszállítást december 21-től kezdték meg.

FEL