Cipősdoboz-akció: Gyulán is várják a csomagokat december 1-től

2018. november 25. 19:48 | behir

A gyulai Almásy-kastély idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat idén 15 éves kezdeményezéséhez, a cipősdoboz-akcióhoz. Az országos kampány december 1-én indul -közölte az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum sajtóközleményében.

Harmadik éve már, hogy a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban is leadhatók a rászoruló gyermekeknek szánt, cipősdobozba csomagolt ajándékok. A kiállítóhely nyitásának évétől, 2016-tól gyűjtőpontja a Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezésének.

A kastély munkatársai december 1-től 18-ig nyitvatartási időben (hétfő kivételével minden nap 10-18 óra között) várják a csomagokat. A dobozon érdemes feltüntetni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek készült a meglepetés. A kastély pénztárában, valamint a kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. december havi műsorfüzetének hátsó borítóján és online felületein megtalálni azokat a címkéket, amik kitöltve segítenek a szervezőknek abban, hogy a csomag összeállítója kinek szánta meglepetését. Ezt érdemes a dobozra ragasztani, vagy a címkén kért adatokat a csomagoláson feltüntetni.

A cipősdobozokat a kastély ajándékboltjában lehet leadni; érdemes a kávézó felől bemenni az épületbe.

A gyulaiak december 3-tól december 18-ig a helyi baptista gyülekezet imaházában is leadhatják ajándékaikat a rászorulóknak. A gyülekezet önkéntesei a fenti időszakban 16.30 és 18.30 között várják az adományokat.

 

További programok »

Gyula

Az életre neveli a gyerekeket a Hetedhét Játékváros

Idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a hazánkban egyedülálló nyári tábor, a Hetedhét Játékváros. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.
2019. július 17. 17:17
FEL