Cigarettát kért, nem kapott, bordatörés lett a vége a bánhegyesi balhénak

2022. november 29. 17:21 | behir.hu

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 25 éves, büntetlen előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki azért bántalmazott egy másik férfit, mert az nem adott neki cigarettát.

A terhelt férfi július 9-én, az esti-éjszakai órákban Magyarbánhegyesen, az általános iskola udvarán megtartott nyilvános rendezvényen szórakozott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott és ittas állapotba került – részletezte az ügyet a Békés Megyei Főügyészség. Ugyanitt tartózkodott a terhelttől függetlenül a későbbi sértett is, aki szintén fogyasztott szeszes italt az este folyamán. Az éjszakai órákban, 23 óra körüli időben a terhelt cigarettát kért a sértettől, aki a kérésnek nem tett eleget, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vitának a terhelt úgy vetett véget, hogy egy alkalommal hátba rúgta a másik férfit, aki a rúgás miatt nekiesett egy fának, majd a földre került. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést, többszörös bordatörést szenvedett. A terhelt nyilvános rendezvényen elkövetett, kihívóan közösségellenes, személy elleni erőszakos, rendőri intézkedést igénylő cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 150 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

További programok »

Kék hírek

Egy szemvillanás volt az egész

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán. A rendőrség a történtek körülményeinek vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.
16:22
FEL