Békéscsaba hazavár: Cél a diplomások hazacsábítása

2023. június 24. 16:10 | Papp Ádám Sándor

A képviselő-testület módosította a Békéscsaba hazavár! program részleteit.

A „Békéscsaba hazavár!" program célja, hogy támogassa a város fiataljait a piacképes diplomájuk megszerzésében és a helyben történő elhelyezkedésben. Az önkormányzat felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat és életkezdési támogatást biztosít ennek érdekében.

Az ösztöndíjra 28 év alatti hallgatók jelentkezhetnek, akik teljesítették a kreditkövetelményeket, melynek összege 50.000 Ft/hó négy féléven át. Az életkezdési támogatásra a 30 év alatti, Békéscsabán élő diplomás pályakezdők jelentkezhetnek, akik a végzettségüknek megfelelő munkakörben helyezkednek el a városban.

Az életkezdési támogatás összegét egyszeri 500 ezer forintra emelték úgy, hogy a jövedelemhatárt 385 ezer forintban határozták meg. A program célja a hiányszakmákban végzett szakemberek Békéscsabában tartása és a város gazdasági versenyképességének erősítése. Éppen ezért bővítették a támogatásban részesíthető szakmák listáját is.

A program az elmúlt nyolc évben 132 fiatalt segített több, mint 45 millió forint értékben.


A közgyűlésről szóló írásos tudósításunkat erre a linkre kattintva találja meg!


 

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL