Cafeteria: Állták a cégek az év eleji változásokat

2019. szeptember 20. 06:42 | behir

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat. A Világgazdaság által megkérdezett cégek a dolgozók megtakarításait és a családbarát juttatásokat részesítik előnyben.

Pánikba esett sok hazai vállalkozás ez év januárjában, amikor úgy változtak meg a béren kívüli juttatások szabályai, hogy több, addig adómentes cafeteriaelem után kénytelenek közterhet fizetni. Több mint fél év elteltével azonban úgy látszik, csillapodtak a kedélyek, legalábbis ez tűnik ki a Világgazdaság körképéből.

Az OTP Bank béren kívül mindenki számára elérhető, adott keretű juttatást nyújt a munkavállalóinak. Ez lehet ajándékutalvány, sportrendezvényre szóló belépő vagy bérlet, az OTP Egészségpénztárba befizetett munkáltatói hozzájárulás-kiegészítés vagy SZÉP-kártya

– közölte a Világgazdasággal a pénzintézet. A bank megtartotta a cafeteria-rendszer korábbi elemeinek egy részét, és az előző évi bruttó keretet tartja fenn a munkavállalóknak, ám a juttatási csomagokat az adótörvény béren kívüli juttatásokat érintő módosítása hátrányosan érintette. Azonban a munkavállaló átgondolt döntése nagyban befolyásolja a juttatás nettó értékét – hangsúlyozták.

A Groupama Biztosító szintén nyújt cafeteriaszolgáltatást. A megtakarítást és egészségmegőrzést célzó juttatások esetében a megnövekedett közterhek ellenére sem csökkentette a munkáltatói hozzájárulás mértékét, sőt, egy részét még növelte is. A cég igazodott a megváltozott adókörnyezethez, folyamatosan keresi az olyan új juttatási lehetőségeket, amelyeket kedvezményes közteher mellett nyújthat.

Komplex, széles körű csomagunk szabadon választható a cafeterián belül. Megtakarítási, egészségmegőrző és családbarát juttatások egyaránt megtalálhatók a csomagban – emelték ki.

Forrás: Világgazdaság

További programok »

FEL