Budapest Bank Békéscsabáért: 17 szervezet nyert 5 millió forintot

Pályaválasztás és közösségépítés – e két téma körül forgott idén a tavasszal kiírt „Budapest Bank Békéscsabáért Program”.

Pályaválasztás és közösségépítés – e két téma körül forgott idén a tavasszal kiírt „Budapest Bank Békéscsabáért Program” pályázati felhívása. A 2013-ban indult programra a Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához kötődő civil szervezetek nyújthatták be támogatási igényüket. Ezúttal 17 egyesület nyert el összesen 5 millió forint forrást.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület például közösségfejlesztő, közösségépítési céllal középiskolásoknak szervezne olyan városismertető, városbemutató túrákat, amelyen városunkat ismerhetik meg még alaposabban.A Békés Megyei Diáksport Egyesület pedig általános és középiskolás diákoknak szánt hét próbát, és a minden ősszel megrendezett, három várost átölelő kerékpártúrát készítene elő. Mindkét szervezet azon 17 szervezet közé tartozik, mely nyert a Budapest Bank Békéscsabáért Programban. Az egyesületek 100 és 500 ezer forint közötti támogatásra pályázhattak.

Lasetzky Frigyes, a pénzintézet Békéscsabai Bankműveleti Központjának operáció és minőség vezetője elmondta: az idén tavasszal meghirdetett felhívásra olyan pályázatokat vártak, amelyek a fiatalok pályaválasztásának a megsegítését, megsegítését célozzák, illetve olyan programokat, amelyek a közösséget erősítik.

Ezúttal rekordszámú, majdnem 50 pályázatot bíráltak el, összesen 17 szervezet nyert támogatást. Az 5 millió forint pályázati forrást a bank és az önkormányzat közösen biztosította. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szerint a nagy érdeklődés azt jelzi, hogy rendkívül színes a város civil élete, az egyesületek által megvalósított programokkal pedig egész Békéscsaba jól fog járni. Ahogy az a pályázat nyerteseinek kihirdetésénél elhangzott: a bank a következő években is folytatni szeretné a kezdeményezést.

Megosztás:

Címke: , ,