BRSE: Vasárnap Kecskeméten folytatja a bajnok

2016. január 15. 12:26 | Mikóczy Erika

A szerdai csúcsrangadót a vártnál könnyebben nyerő bajnoki címvédő Linamar BRSE a hírös városba látogat vasárnap, ahol az élvonal újonca próbálja majd megnehezíteni Molcsányiék dolgát.

Országos kettes a mérkőzés, de természetesen, - mint mindig - , most is az ellenfél maximális tisztelete mellett, teljes koncentrációval készülnek a viharsarokban.  Az is igaz azonban, hogy a jövő hét keddi, hazai Magyar Kupa elődöntő sikeres megvívásához szükséges edzéselemeket is fel lehetett fedezni a csarnokban edző csabaiakon.  A vasárnapi mérkőzésnek még egy érdekessége van, hoy a junioroknál a Kecskemét a listavezető, míg a címvédő - éppen ellenük elszenvedett öttszettes veresége miatt - a második helyről várja a mérkőzést, tehát a felnőtt csata után a junioroknál egy jóval nagyobb tétért folyó mérkőzésre kerül majd sor. A bajnokcsapat edzői így látják a hétvégi esélyeket:

Fésüs Erzsébet: A felnőtt csapatnak kötelező a győzelem a hírös városban, amelyet remélem jó játékkal meg is szerez, hiszen a két gárda teljesen más motivációval lép pályára vasárnap. A kecskemétiek az első osztályban való megkapaszkodást, míg a BRSE a címvédést tűzte ki célul. Az igazi rangadó a junior összecsapás lesz, ahol a csapatom a listavezetőhöz látogat. A Röpke veretlen, míg mi csak tőlük kaptunk ki. 3-2-re szenvedtünk vereséget hazai pályán, amely egy óriási csalódás volt számunkra. Könnyen vettük a mérkőzést, amit most nem teszünk majd meg, mert nyerni szeretnénk. A lányok nagyon fogadkoznak. A Vasas elleni 3-1-es győzelem magabiztosságot adott, amely remélem, segít majd a mérkőzésen.

Sasa Nedeljkovic: A Vasas elleni mérkőzés mentálisan sokkal többet vett le csapatomból, mint egy szokványos összecsapás. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy pontszámban is vezetjük az alapszakaszt, de ez nem tesz kényelmessé bennünket, és már csak előre tekintünk. A Röpkét is meg kell vernünk, hogy tovább meneteljünk célunk felé. Azt is tudja mindenki, hogy a keddi Jászberény elleni kupa elődöntő visszavágó sokkal fontosabb, mint az előttünk álló bajnoki, de ismerem csapatomat, hogy ez nem fogja befolyásolni gondolkozásunkat, viselkedésünket. Most is a maximumra törekednek majd.

FEL