BRSE: Fontos idegenbeli győzelem

2019. november 16. 11:08 | behir

Két csabai ponttal indult a találkozó, de nem késlekedett sokat a hazaiak válasza. Rögtön jelentős adok-kapok alakult ki, néhány egységgel a BRSE járt előrébb, elsősorban a horvát Barbara Dapic volt elemében.

 Aztán elég volt egy rövidzárlat és 16:17-nél 1 pontra zárkózott a hazai együttes. Vasja Samec Lipicer időkéréssel törte meg a berényiek lendületét, innentől kezdve ismét a csapatunk dominált és ha szoros csatában is, de megnyertük az első játékrészt.

A második szettre egy még tüzesebb Jászberény érkezett a parkettre, az első pár pont a hazaiaké volt. Időben észlelt a BRSE és nyomban fordítottak is Molcsányiék. Remek centertámadásokkal és nagyszerű blokk munkával jelentős különbséget alakított ki a vendégcsapat, innentől kezdve nem is volt kérdéses az etap kimenetele.

A harmadik játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, sok volt hiba, elsősorban a nyitásokkal álltak hadilábon a felek. A Békéscsaba váltott előbb ritmust, a Dapic - Klaric duóhoz felnőttek a többiek. Továbbra is eredményesek voltunk centerből és mezőnyben is jól vertük vissza a jászságiak kísérleteit. Időkéréssel és cserével próbálkozott Makai mester, de lányaink nem engedték, hogy a hazaiak belekapaszkodjanak az utolsó szalmaszálba és Pekárik Eszter pontja lezárta a találkozót, melyet megérdemelten nyert meg együttesünk.

 

 

Jászberényi RK - Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-22, -14, -15)

Mestermérleg:

Makai Péter: Az előzményeket ismerve, pontszerzésben reménykedtem, de elsősorban rutintalanságunk miatt ez nem valósult meg. Gratulálok a Békéscsaba győzelméhez.

Vasja Samec Lipicer: Nem játszottunk különösen jól, így elsősorban a három pont megszerzésének örülhetünk. Bízom benne, hogy ennek a győzelemnek önbizalom növelő hatása is lesz. Tudtuk, hogy a Jászberény otthonában nem lesz könnyű dolgunk, de mindig volt valaki a csapatból, aki továbblendítette a társakat a holtponton.

Extraliga női röplabda mérkőzés, Jászberény. Vezette: Halász, Soltész.

Az eredmény alakulása: I. szett: 5:9, 12:16, 18:21. II. szett: 4:7, 8:16, 10:21.III. szett: 5:6, 8:14, 14:19.

Jászberény: Mészáros 1, Silchenkova 7, Ventura 9, Tóth 10, Bulajic 10, Borsos 2. Csere: Radomszki, Piatek (liberók) , Faragó 1, Szerényi 1. Vezetőedző: Makai Péter.

Békéscsaba: Evans 5, Glemboczki 7, Klaric 13, Dapic 15, Pekárik 9, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Sebestyén, Szedmák. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Forrás: BRSE

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL