Botka: az igazságtalanság Magyarország legnagyobb problémája

Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság – mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap. Botka László az orosházi agrárszocialista megmozdulás 126. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen úgy fogalmazott: az igazságtalanság a munkahelyeken, az oktatásban, az egészségügyben, az otthonteremtési és a családtámogatási rendszerben, valamint az egykulcsos adóban is megmutatkozik.

Az utóbbi időben kialakult kormányellenes tüntetések azt jelzik, hogy a régóta meglévő elégedetlenségnek már van tömege – mondta az MSZP elnöke Orosházán. Molnár Gyula szerint a budapesti tüntetések bátorságát szavazattá, kormányváltó többséggé kell szervezni.

Nincs munkásérdek-védelem, elvették a sztrájkjogot, és nincs tanszabadság – sorolta kifogásait a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje. Botka László azt mondta: egy gyermek sorsa már a születésekor eldől; a lepusztult közkórházakban lassan orvos sincs; hét év alatt nem emelték a családi pótlékot; az egykulcsos személyi jövedelemadó és az otthonteremtési támogatás pedig csak a gazdagoknak kedvez – vélte a politikus.

 

A beszédeket koszorúzás követte a véres május 1-je alkalmából állított emlékműnél, a volt orosházi könyvtár előtt. A Békés megyei városban 1891. május 1-jén az alacsony mezőgazdasági munkabérek és a nagybirtok szorítása ellen tüntető paraszti tömegbe lőttek a kivezényelt katonák és csendőrök. Ennek emlékére fáklyás felvonulást is tartanak az 1960-as évek óta, amely a Dózsa György úttól egészen a piactérig tart.
 MTI/behir.hu

Megosztás:

Címke: , , , ,