Bosszankodáson innen, hó eltakarításon túl

2018. február 28. 19:28 | Zsíros András

Lassan rendeződni látszik a havazás után a közlekedés helyzete. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a kedden kezdődött csapadékos időjárás óta. Békéscsabán ennek ellenére még másnap is többen panaszkodtak a járdák és utak állapotára.

Óvatos lépésekkel kelnek át az úton a gyalogosok, hiszen a legtöbb helyen havas, latyakos az aszfalt a belvárosban. Sokan panaszkodtak arra, hogy kedd reggel nem voltak letakarítva az utak.

A város közterületeinek az önkormányzat megbízása alapján a Tappe Kft., az átmenő forgalmat is bonyolító főútjainak tisztán tartása pedig a Magyar Közút feladata. Utóbbihoz a megyében összesen 1465 kilométer hosszúságú országos közúthálózat tartozik. A közútkezelő járművei azt követően kezdhetik meg a munkát, hogy a hó vastagsága eléri az 5-10 centimétert. A jogszabályi előírás szerint ettől számítva 2-4 óra múlva meg kell kezdeniük a hó eltakarítását, 4-6 óra múlva pedig végezniük is kell a feladattal. Varga Zsolt üzemeltetési és fenntartási osztályvezető elmondta, az elmúlt 24 órában 28 munkagép dolgozott. Éjfél előtt és hajnalban is volt feladatuk, akkor ugyanis újabb csapadék, apró hódara hullott. A megyében található főutak állapota keréknyomokban hókásás, jól járható, a mellékutaknál jellemzően letaposott havas – összegezte a szakember.

Az előrejelzések szerint a héten még várható kevés csapadék, de hétvégén már enyhülni kezd az idő.

 

 

További programok »

Itthon

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL