"Borzasztó nagy hiba, ha az ember egyféle akar lenni!"

2021. június 11. 12:35 | D. Nagy Bence

A 240 sec. című mini portréfilm-sorozatunkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Négy perc ugyanis bőven elég ahhoz, hogy bárkiről leolvadjon a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Évi tündér, vagyis Szente Vica következik.

Szente Vica (hivatalosan: Szepsi-Szente Éva Kisanna) tanár, előadóművész, feleség és édesanya – nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Vica tanérként a Színitanházban oktat fiatalokat, emellett a kicsik számára Évi tündérként, a nagyok számára pedig többek között a Grandmother’s Jam és a Bisztró Baleset Band zenekarok énekesnőjeként vált ismertté. Saját bevallása szerint a jazz, a blues és a funky a természetese közege. És ha már természetes közeg: "Szente tanárnő" az otthonát is megmutatta, amelyen férjével, hat és hároméves gyermekeikkel, valamint egy 3000 kötetes könyvtárral osztozik.

Vica és a házikönyvtár. (Fotó: behir.hu)

 

A 240 sec. legújabb adása Három pelenka és egy Csehov-kötet címmel már megtekinthető a behir.hu YouTube-csatornáján. A készítők Ujházi György, Máthé Csongor és D. Nagy Bence voltak (és lesznek).

 

 

További programok »

Friss hírek

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL