Bölcsődét adtak át Kaszaperen

2022. szeptember 24. 14:36 | D. Nagy Bence

A beruházásra a „Mini bölcsőde Építése Kaszaperen" pályázat révén kerülhetett sor, mintegy 260 millió forint támogatásból.

Szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között adták át az új kaszaperi bölcsőde épületét. 

– A kétszer 8 gyermek elhelyezését biztosító épületbe 12 millió forint értékben különböző eszközöket, játékokat, tévéket, kamerarendszert szereztünk, a minél gördülékenyebb feladatellátás érdekében – fogalmazott Kun László polgármester. A község első embere arról is beszámolt, hogy az "Élhető település pályázatban" néhány évvel korábban egy 500 fős konyhát, valamint műfüves pályát is sikerrel létesítettek a településen, de a játszótér is bővült. 

Kun László a közeljövő terveivel kapcsolatban elmondta, hogy három épület energetikai felújítása áll a középpontban: a kultúrházé, a gyógyszertáré, valamint az önkormányzaté.

Galéria

 

Az átadáson Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

– A 260 millió forint összköltségű beruházásból a kormány 16,5 millió forintot bocsátott az épület elkészítéséhez, mintegy ráemelésképpen. Példaértékű, hogy ilyen olcsón kerülhetett sor egy minibölcsőde megépítésére, amely egyben 6-7 munkahelyet is teremtett. Ezen felül nemcsak a kaszaperi gyermekek fejlődése lesz adott, de már érkeztek megkeresések Nagybánhegyesről, Mezőkovácsházáról és Tótkomlósról is, ahol telítettek a bölcsődék – ismertette a képviselő. Felidézte, hogy 2010 óta mintegy háromszorosára nőtt a bölcsődei férőhelyek száma többek között a kaszaperihez hasonló minibölcsődéknek is köszönhetően.

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL