Számos fejlesztési támogatást jelentett be Erdős Norbert Gádoroson

2022. szeptember 25. 16:42 | D. Nagy Bence

Az országgyűlési képviselő a gádorosi falunapon ismertette a többféle forrásból érkező támogatások összegét.

– Gádoros Község Önkormányzata a Gazdaságélénkítő programban 190 millió 539 ezer 910 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el – ismertette Erdős Norbert, Békés megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a gádorosi falunapon szombat este.

A képviselő ezen felül ismertette, hogy a település a Magyar Falu Programban közel 10 millió forintot nyert el járdaépítésre, közel 6 millió forintot pedig temetőfejlesztésre.

Elhangzott, hogy a községben belügyminisztériumi forrásból több mint 19 millió forintból asztafaltozhatják le a Bem utcát, emellett – szintén a Magyar Falu Program révén – közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre is nyertek támogatást több mint 5 és félmillió forint értékben.

 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL