Bölcsődei férőhelyek bővítése és fejlesztés a Pásztor utcai intézményben

2022. június 1. 07:30 | behir

Több mint 201 millió forintos ráfordítással alakítottak ki egy 12 férőhelyes csoportszobát, valamint kiszolgáló helyiségeket Békéscsabán, a Pásztor utcai bölcsődében – minderről a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. adott tájékoztatást.

A fejlesztés, valamint a férőhelybővítés egy európai uniós pályázati lehetőségnek köszönhetően valósult meg. Mint a közleményben fogalmaznak, az új csoportszoba, valamint a kiszolgálóhelyiségek a meglévő épület központi folyosójához zárt közlekedővel kapcsolódnak. Hozzáteszik, hogy a beruházás részeként akadálymentesítés, továbbá eszközbeszerzés is történt.

Ismertetik, a bölcsődei nevelés középpontjában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz.

A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény végső soron hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez – áll tehát a városfejlesztési cég közlésében. Kitérnek arra is, hogy a projektgazda ez esetben Békéscsaba önkormányzata, a tervezet lebonyolítója a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. A projekt még 2020 szeptemberében kezdődött és idén februárban fejeződött be.

További programok »

FEL