Bohus 100 gyorson ott lesz az olimpián

2016. május 19. 10:55 | behir.hu

Bohus Richárd, a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője újra remekelt Londonban. Az Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján  a 100 méter gyors nyolcadik előfutamában 48.92 másodperccel teljesítette az olimpiai szintet.

Szédületes úszás Bohus Richárdtól, ami egy újabb riói kvótát ért. 48.99 volt a kőkemény határvonal a riói szerepléshez, ezt kellett megúszni a csabai versenyzőnek. 100 gyorson öt tizedet javított eddigi legjobbján - aki érti az úszást, tudja, ez valami eszeveszett ugrás ezen a távon. Ráadásul egy olyan sráctól, akit ütemesen vert az élet az elmúlt időszakban...

- Ezt nem hiszem el, ez tényleg őrület... Ősszel hetekig mind a két karom fel volt kötve, a régi sérülésem miatt a bal csuklómba betettek még csavarokat, de közben eltört a könyököm, azt is meg kellett csavarozni. Most van bennem négy, nyilván megváltozott a fajsúlyom így már, ez is segíthetett (nevet). Az edzőm a sérüléseimet már csak aszerint osztályozza, hogy időben történt-e ahhoz képest, hogy mikor jön a következő verseny... Komolyat most nem tudok mondani. Hihetetlenül boldog vagyok. Úgy fest, négyévenként felbukkanok... - nyilatkozott boldogan az olimpikon, hiszen legutóbb 2012-ben hallatott igazán magáról, amikor bronzérmes lett a debreceni Eb-n.

Bohus egyébként a kilencedik idővel ment tovább, ez sem akármi a brutálisan erős sprinter-mezőnyben. Kozma Dominik 22. (49.51), Holoda Péter 25. (49.59), Takács Krisztián 39. (50.05) lett.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség
 

További programok »

FEL