Balássy Fanni - Bocs, hogy élek - vasárnapi könyvajánló

2024. június 23. 16:24 | Csiffáry Zsuzsanna

Az Ünnepi Könyvhetet a Bárka szerkesztőségének irodalmi délutánja zárta a Szlovák Tájház udvarán a héten. A kulturális eseményen többek között a helyi származású Balássy Fanni kötetét is bemutatták.

Hétfőn a Szlovák Tájház udvarán találkozott a Bárka szerkesztősége és az olvasóközönség, ahol több Békés megyei alkotó Balássy Fanni, Banner Zoltán, Kiss László, Kiss Ottó, Molnár Lajos, Ványai Fehér József – könyvpremierjét is megtartották. Cikkünk Balássy Fanni fiatal író könyvét, a Bocs, hogy élek című kötetet ajánlja olvasóink figyelmébe. A Bárka folyóirat harmadik számából is idézünk, Zólya Andrea Csilla kritikája összefoglalja a könyv quintesszenciáját. 

Balássy Fanni kisprózái és Korbuly Ági grafikái öniróniával és daccal vezetik át az olvasót a kamaszkorból a felnőttek nem kevésbé bonyolult világába.

Zólya Andrea Csilla kritikájában olvashatjuk, hogy Balássy Fanni Bocs, hogy élek című kisprózakötete tükröt tart minden olvasónak. Összetett és sokrétű könyv, amely végtelen őszinteséggel és együttérzéssel kalauzol végig a kisgyerekkor, a kamaszkor és a felnőtté válás fontos pillanatain és szembesülésein. 

Balássy Fanni második kötete óhatatlanul eszünkbe juttatja Örkény egyperceseit, ahogy a nyúlfarknyi hosszúságú történetek és történettöredékek élesen és pontosan körvonalazzák a maga teljességében és asokszínűségében a világot. 

 

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
2024. július 22. 12:15
FEL