Black Light Night: Különleges koncerttel készül a Csabagyöngye

2020. szeptember 28. 16:37 | Gyemendi Réka

Black Light Night - ezzel a címmel rendez koncertet a Csabagyöngye Kulturális Központ október 10-én. A rendezvényközpont a ’90-es évek alter-rock hangulatát szeretné feleleveníteni a korszak legendás helyi zenekaraival.

A hétfői sajtótájékoztatón részt vett a Nihil-, a Voyage, a Syntax Error és a Never Ending Memories zenekarok képviselője is. Varga Gábor, a Csabagyöngye Kulturális Központ osztályvezetője a program ismertetésekor kiemelte: a rendezvény ideje alatt az intézmény egész területén kötelező a szájat és orrot folyamatosan fedő maszk viselése - maszk nélkül még érvényes belépőjegy /karszalag birtokában sem lehet majd részt venni a programon.

 

Koch Felícia - Never Ending Memories

 

Az estét felvezető Never Ending Memories zenekar abban a tekintetben kivétel, hogy idén márciusban alakult Békéscsabán. Még 2019-ben, a Premier Művészeti Magániskolában, egy fellépés alkalmával került elő a The Cure-tól a The Love Cats című dal. Az előadás sikere után együtt maradt a csapat. Az együttes tagjai: Koch Felícia - ének, Hidasi János - szólógitár, Hursán György - dob, Medovarszki János - ritmusgitár, Kovács Moha Zsolt - basszusgitár.

 

Gyarmathy Zsolt - Syntax Error

 

A Syntax Error formáció 1992-ben alakult Simon Tibor - billentyűssel, Kuti Péter - operátorral és Vas Roland - énekes-szintetizátorossal. 1994 elején csatlakozott a társasághoz Gyarmathy Zsolt billentyűs, Kuti pedig távozott. Ekkorra forrta ki magát a zenei stílusuk. 1996-ban megcélozták a "Ki mit tud?"-ot: a zenekar a középdöntőig jutott. 1996 novemberében a HDMFC klub a Petőfi Csarnokba hívta a bandát játszani, majd Aradon egy szabadtéri koncertet adtak, melyet a helyi rádió élőben sugárzott. Ekkorra már a székesfehérvári GISMO Record leszerződtette őket, de a kiadó megszűnt. A klasszikus felállás 2017-ben döntött úgy, hogy leporolja a régi zenéket, aktualizálja a dalokat, ha másért nem, a régivágású szintipop-rajongók örömére. 

 

Kovács Moha Zsolt - Voyage

 

Mintegy 20 évnyi kihagyás után, a 2019-es A38 Hajón megrendezett visszatérő koncert, illetve a 2020-as Fekete Zaj fesztiválos fellépés után újra Békéscsabán a Voyage. A zenekar egyórás műsorral, friss hangzással készül az estre. A csapat 1995 és 2000 között három albumot adott ki, mellyel hazánk határain túl is sikerült bemutatkozniuk. A Sziget, illetve más hazai fesztiválok rendszeres résztvevői voltak. Petrovszki Félix, az eredeti felállás énekese helyett már Cselovszki Roland lépett a szintetizátorok mögül a frontra. A korábbi dob mellett, üde színfoltként Martincsek Kázmér dobos erősíti a bandát.

Tagok: Cselovszki Roland - ének, gitár, programming, Mazán László - basszusgitár, Martincsek Kázmér - dob, Kovács Moha Zsolt - gitár, vokál.

 

Tóth

 

A Nihil zenekar valaha az volt Békéscsabának, Békés megyének, mint a Tankcsapda Debrecennek, a Kispál és a Borz Pécsnek, vagy a Quimby Dunaújvárosnak. Az 1989-ben alakult zenekar országos ismertségnek örvendett. 1994-ben azonban a történet véget ért. A Nihil feloszlott, így a megyei kultuszzenekar nem léphetett az említett bandák útjára és nem vált a mainstream részévé. Tavaly, megalakulásuk harmincadik évfordulóján a korábbi tagok, Tóth "Goffry" András - gitár, ének, Prisztavok Tibor - basszusgitár, és Mészáros "Leves" Levente - dob – újra összeállt Finis Nihil névvel. A zenekar korábbi számokat nem játszik majd október 10-én, új dalokkal készülnek a nagy visszatérésre.  

További programok »

FEL