Biztonságosan az iskolába - Ovisok tanultak a közlekedésbiztonságról

2023. május 25. 17:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet május 25-én rendezte meg Békéscsabán, a Penza lakótelepi gyermek-KRESZ pályán a nagycsoportos óvodások számára tartott közlekedésbiztonsági programját. Az interaktív foglalkozás a „Biztonságosan az Iskolába” címet kapta.

A „Biztonságosan az iskolába” roadshow keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervezett közlekedésbiztonsági programot a békéscsabai Penza lakótelepi gyermek-KRESZ pályán, valamint 10 ezer darab, közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó ajándékcsomagot is szétosztott.

Fotó: Behir.hu/Csiffáry Zsuzsanna

Az eseményen Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, és a biztonságos közlekedés fontosságáról beszélt a jelenlévő óvodásoknak. Ezt követően Varga Tamás, Békéscsaba város alpolgármestere egészítette ki az országgyűlési képviselő gondolatait, hangsúlyozva: fontos, hogy az óvodás korosztály minél hamarabb megkapja a közlekedéssel kapcsolatos alapinformációkat, amelyet később iskolába lépve még bővíteni tudnak. A köszöntők után Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese tájékoztatta a megjelenteket eseményük apropójáról. 

A programsorozat az ország 10 városában: Budapest XII. kerületében, Sárváron, Debrecenben, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten  Szekszárdon és Békéscsabán ismertette meg a kicsikkel a helyes közlekedés alapszabályait játékos formában. 

A csabai rendezvényen közel hatvan óvodás gyakorolhatta a szabályokat. 

 

Galéria

További programok »

FEL