Egyre többen váltanának munkát a járvány után

2020. október 13. 06:15 | behir.hu

A járványhelyzetben fokozódott a bizonytalanság a munkaerőpiacon, sok dolgozó elégedett ugyan a jelenlegi munkahelyével, de a pandémia elmúltával szeretne munkahelyet váltani.

Az elmúlt években a krónikus munkaerőhiányból fakadó problémák kezelése okozta az egyik legnagyobb nehézséget a cégvezetőknek, ráadásul a munkavállalók váltási hajlandósága is drasztikusan megnőtt. A munkavállalói élmény növelése céljából előtérbe kerültek a különböző juttatások, például a rugalmas munkavégzés lehetősége. Az elmúlt fél évben azonban olyan horderejű változások következtek be a munkavállalók életében, amelyek alapjában változtathatják meg igényeiket a munkáltatóval szemben – írja a Világgazdaság.

Ugyan a pandémia hatásai miatt még mindig formálódik a munkaerőpiac, de eközben fel kell készülni a megváltozott munkavállalói igényekre. Több kutatásából kiderült, hogy a több mint ezer megkérdezett munkavállaló 66 százalékát érintette valamilyen munkahelybeli változás az elmúlt fél évben, a jelen helyzet ellenére ugyanakkor a válaszadók 59 százaléka elégedett a munkahelyével. A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék: a munkavállalókat ért nagyon erőteljes és tartós változás módosította-e az elvárásaikat, és ha igen, hogyan – erre ugyanis fel kell készülniük a vezetőknek.

A felmérés eredményei szerint azok az alkalmazottak, akiknek javultak a munkakörülményeik, vagy rugalmasabb lett a munkavégzésük, elégedettek, továbbá azok is, akiknek csökkent a munkaidejük. Újra visszaigazolódott tehát, hogy a munkavállalók szeretik a home office-t. Másfelől viszont mindenkinél elégedetlenebb az, aki nem vesztette el a munkáját, a jövedelme sem csökkent, de a munkahelyén egy másik, új munkakört kapott. A teljes cikk itt olvasható. 

 

Forrás: Világgazdaság

További programok »

Itthon

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL