Bírósági épületekről rajzolhatnak a gyerekek

2019. március 19. 12:22 | behir

A Gyulai Törvényszék általános iskolák 5-8. évfolyamos, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára „Bírósági épületek” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelyre április 18-ig van lehetőség alkotásokat küldeni. A pályázat célja a bírósági hagyományápolás, és az, hogy a Békés megyei bírósági épületekről ne csupán fényképeket őrizzünk meg a jövő generációnak, hanem tehetséges fiatalok által készített alkotásokat is.

A pályázaton valamelyik Békés megyében található bírósági épületet, épületrészletet, tárgyalótermet vagy bírósági udvart ábrázoló alkotással lehet részt venni.

Az alkotások beérkezésének határideje: 2019. április 18. 16 óra.

Az alkotásokat postai úton a Gyulai Törvényszék (5700 Gyula, Béke sgt. 38. szám) címére lehet megküldeni vagy személyesen beadni a Gyulai Törvényszék Elnöki Irodájában.

Korcsoportonként az első három helyezést díjazzák. Az ünnepélyes eredményhirdetést a kiállítás megnyitóján tartják a Gyulai Törvényszék épületében. A pályázat lezárulta után a legjobb alkotások a bíróságon kiállításra kerülnek.

A részletes pályázati kiírást és a bírósági épületek elérhetőségeit megtalálják a Gyulai Törvényszék honlapján.

Az alkotások elkészítése céljából a bírósági épületekbe való belépés rendjéről előzetesen szíveskedjenek egyeztetni a Gyulai Törvényszék sajtószóvivőjével vagy sajtótitkárával:

  • dr. Marton Erika sajtószóvivő (telefonszám: 06 30 502-3467),
  • dr. Ágoston Flóra Anna sajtótitkár (telefonszám: 06 66 562-200, e-mail-cím: sajto@gyulait.birosag.hu)

További programok »

FEL