Bemutatták Szigeti Csaba legújabb könyvét, a Viharsarki sporthistóriákat

2021. október 13. 19:20 | Papp Ádám Sándor

Szerdán délután a Békés Megyei Könyvtárban mutatták be Szigeti Csaba Viharsarki sporthistóriák című könyvét. Az új könyv 52 egykori jól ismert, avagy azóta elfeledett sportember életpályáját mutatja be. 

Szigeti Csaba egykor sportújságíró volt, jelenleg sportvezető, a békéscsabai polgármesteri hivatal sportcsoport-vezetője. Munkája során számos sportkonferenciát és kiállítást szervezett, kitalálta Békéscsabán a Sportolj együtt olimpikonokkal!-programot, a helyszínigazgatója volt a 2004. évi Női Kézilabda Európa-bajnokságnak, s további 14, Csabán rendezett, nemzetek közötti vízi- és kézilabda-mérkőzés főszervezője volt.

Több helyi sportkiadványnak volt az elmúlt évtizedekben a szerkesztője, lektora. Három könyve jelent meg eddig: Aranycsinálók (1999), Pásztor: csabai csúcsok, cselek, csaták, csodák... (2012), Egy város, ötkarika, ezernyi történet: békéscsabaiak az olimpiákon Athéntól Rióig (2017).

A szerző a behir.hu kérdésére elmondta: Az új könyv 52 egykori jól ismert, avagy azóta elfeledett sportember életpályáját mutatja be. Hiánypótló a mű, hiszen ilyen összeállítás Békés megyében még sohasem készült. A könyv olyan viharsarki kapcsolódású sportemberekről – egykor volt sportolókról, edzőkről, sportvezetőkről – szól, akiknek eredményessége, tevékenysége jóval túlmutat Békés megye határain.

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

 

További programok »

FEL