Labdarúgás: Elmarad a Téli Kupa Békéscsabán

2023. január 12. 08:26 | Papp Ádám Sándor

Nem rendezi meg 2023 januárjában és februárjában a békéscsabai önkormányzat a közel négy évtizedes múlttal rendelkező kispályás labdarúgó Téli Kupát. Az energiaválság miatt a városi sportlétesítmények, valamint az esemény helyszínéül szolgáló Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok sem lesz nyitva.

1983-ban rendezte meg első alkalommal a Békés Megyei Városi Tanács sportirodája a Téli Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát. Az önkormányzat oktatási, közművelődési és sportosztályának vezetője elmondta, hogy az esemény kultikus rendezvénnyé nőtte ki magát, az 1990-es években 80 csapat indult a kettes iskolában megrendezett sorozatban. Szigeti Csaba arról is beszélt, hogy 2017-ben mindössze 4 csapat nevezett, ezért új helyszín mellett döntöttek, valamint csökkentették a nevezési összeget és felemelték a díjazást. A 2022-es kispályás téli kupán 24 együttes vett részt, amelyet végül a Nádas FC nyert meg.

– Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy az energiaválság döntött így. Nem lesznek nyitva a tornatermek, az iskolák később nyitnak ki, illetve az elmúlt időszakban a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban rendeztük a tornát, ott február 20-ig a hétvégéken nem lesz nyitva a terem. Viszont ott olyan rövid idő állt a rendelkezésünkre, hogy annyi idő alatt nem lehetett volna megrendezni úgy a Téli Kupát, mint ahogyan szerettük volna – fogalmazott az osztályvezető.

Szigeti Csaba arra is kitért, hogy a januári-februári torna főként a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság tavaszi szezonjára való felkészülést szolgálja. Ezért az áprilisi folytatás előtt játéklehetőséget szeretnének biztosítani a helyi együtteseknek. Az osztályvezető hozzátette: a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban tavasszal néhány hétvége leforgása alatt egy egyenes kieséses torna rendezése szerepel a terveik között, így is folytatva az immár közel 40 éves hagyományt.

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL