Bemutatták az új köznevelési portált

2015. november 12. 17:32 | Varga Diána

Az oldal egyelőre 21 tantárgyban ad átfogó segédletet tananyagokkal, a megértést segítő animációkkal és videókkal, megoldható feladatokkal. Az oldalt regisztrációval és anélkül is használhatja bárki. A fejlesztését a Microsoft Magyarország végezte, a www.nkp.hu címen elérhető tartalmak és funkciók folyamatosan bővülnek.

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban egyelőre még ismerkednek az új oldallal, ám eddig pozitívak a visszhangok.

– Úgy gondolom, hogy a nemzeti köznevelési portál széles repertoárt ad a pedagógusoknak. Segít a tanórára való felkészülésben és az órák megtartásában is, jól beilleszthető a tanmenetbe. A feladatlapok például a számonkérésben is hasznosak lehetnek. Sokféle módszer szerint lehet használni a portált, ami könnyen navigálható – vélte az intézményvezető Szilágyi Tibor.

Csuvarszki Csanád diákpolgármester szerint az otthoni tanulást könnyíti az oldal.

– A portál több új tanulási módszerrel is megismertet minket, animációkkal, videókkal segíti például a kísérletek elvégzését. Az is jó lehetőség, hogy csoportokat, szakköröket lehet szervezni rajta, ahol az osztálytársak együtt tudják megoldani a tanmenet nehezebb részeit, tudnak feladatokat gyakorolni együtt, megoldásokat ajánlani egymásnak – fogalmazott a portállal kapcsolatban a diákpolgármester.

FEL