Békési egyesületek jutnak jelentős támogatáshoz

2020. február 6. 13:35 | D. Nagy Bence

A helyi közösségi életet támogató kezdeményezések nyertek uniós támogatást Békésen. A „Híd a madzagosok között” című projekt révén 14 szervezet részesülhet a közel 63 millió forintos forrásból.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere és a Híd a Madzagosok Között Helyi Akciócsoport elnöke szerdán tarott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az akciócsoport testülete még 2019-ben hirdetett meg öt különböző uniós felhívást. Ezek kizárólagos célcsoportjai azok a helyi szervezetek voltak, amelyek békési telephellyel és székhellyel rendelkeznek.

A városvezető arról tájékoztatott, hogy a testület a 20 pályázó közül 14 szervezetet ítélt támogatásra alkalmasnak. Az így elnyert forrást a szervezetek infrastrukturális fejlesztésekre, valamint közösségi terek kialakítására és korszerűsítésére használhatják fel.

– Olyan szervezetek nyerték el a támogatást, amelyek aktívan, jól láthatóan erősítik a városban a közösségi életet – tette hozzá Kálmán Tibor.

A közel 63 milliós forrásból négy közösségi tér újul meg. Bővül a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár, a Dánfoki Üdülőközpont gasztro komplexuma,  a Szent Lázár Alapítvány kreatív műhelye, valamint – a hamarosan befejeződő energetikai korszerűsítés után – közösségi térrel bővül a Békési Civil Szervezetek Háza.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Hanó Miklós: A Fürjesi összekötő út építésével több évtizedes gondot orvosolunk

A koronavírus-járvány ellenére folytatódik Békéscsaba fejlesztése. Jó példa erre a Fürjesi út építése, mely az eredeti ütemtervek szerint, március 16-án elkezdődött. Az útszakasz az M44-es, a 44-es, a 47-es és a 4432 utat köti össze. A kivitelezésről Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere tájékoztatta portálunkat.
2020. március 28. 13:14
FEL