Békési bronz a kézi diákolimpián

2016. június 15. 13:19 | behir.hu

A klub szintű bajnokságoknak már vége van május közepe óta. Azonban a Békési FKC játékosai, még nem pihentek, hanem nagy elszántsággal készültek az országos Diákolimpia döntőre. Ugyanis a csapat nagy része a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumba jár, így képviselik az iskolát.

Miskolc városa adott otthont a IV. korcsoportos összevont labdajátékok Diákolimpia országos döntőjének. Az iskola fiú kézilabdában volt érdekelt a háromnapos döntőn. A verseny péntek délelőtt sorsolással kezdődött, a döntőben szereplő nyolc csapatot két csoportba osztották. A békési fiúk Győr, Komló és Csurgó csapataival került azonos csoportba. Péntek délután a Győrt, szombat reggel a Csurgót győzték le magabiztosan a fiúk, végül Komló ellen egy küzdelmes mérkőzésen, minimális egy gólos vereséggel búcsúztak a csoportmeccsektől és jutottak a legjobb négy csapat közé. 

Az elődöntőben az addig veretlen Gödöllő csapata várt gárdánkra. Heroikus küzdelemben, végig kiélezett csatában vereséget szenvedtünk, de felemelt fejjel várhatták a bronzmérkőzést. A bronzmérkőzésen azzal a komlói csapattal kellett a srácoknak szembenézniük, akiktől a csoportmérkőzésen vereséget szenvedtek. Nagy akarattal, férfias csatában, jó színvonalú mérkőzésen végül megszerezték a fiúk a bronzérmet. Varga Levente egyéni díjazást kapott, akit beválasztottak a torna All Star csapatába.

A bronzérmes csapat tagjai: Besze Mátyás, Bernáth Szabolcs, Borbély István, Bock Milán, Csányi Dániel, Csige Norbert, Katona Olivér, Kádas Bálint, Kovács Levente, Varga Levente.
Felkészítők: Döge Sándor, Papp Bálint edzők, Vass Sándor technikai vezető.

FEL