Átadták a Kiváló Szociális Munkáért-kitüntetést Békésen

2023. november 13. 19:30 | behir.hu

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a Békés Városi Kulturális Központban. Az eseményen tisztelegtek azon szakemberek előtt, akik az életüket, a hivatásukat arra szentelik, hogy másoknak segítsenek.

Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019-ben döntött arról, hogy kibővíti a Békés Város jelképeiről és a helyi elismerések adományozásáról szóló önkormányzati rendeletét és létrehozta a „Kiváló Szociális Munkáért” elnevezésű kitüntetést. Az elismerést adott évben azon szakember kaphatja, aki a szociális ellátásban a rászorulók segítésében, a Békésen élő nehéz sorsú emberekért folytatott kimagasló tevékenységével a szűkebb és tágabb környezetében kiérdemelte a megbecsülést.

A kitüntetést a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen, november 13-án adták át.

Az eseményen Kálmán Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetője méltatta a kitüntetettet. Az idei elismerést Kiss Szilvia a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat intézményvezetője érdemelte ki. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL