Békésen is maszkokat gyártanak

2020. március 31. 18:34 | D. Nagy Bence

A megye egyre több településén zajlik arcmaszk gyártás, a kezdeményezéshez a békési Szent Lázár Alapítvány is csatlakozott. Az alapítvány varrodájában naponta több száz maszk készül el.

A békési Szent Lázár Alapítvány varrodájában több mint tíz napja álltak át az egészségügyi felszerelés gyártására.

– A maszkok százszázalékos pamutanyagból készülnek, 90 fokon moshatók és vasalhatók. Egységes szabásminta mentén varrják őket, egy munkanap alatt átlagosan 4-500 darab készül el – mondta el a 7.TV megkeresésére Hidvégi Lászlóné, a varroda szalagvezetője.

Az alapítvány alaptevékenysége a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása. A 2006 óta üzemelő varrodába elsősorban népi ruhák és ágyneműk készítése zajlott, ez a tevékenység azóta jelentősen kiszélesedett munkaruhák és egyéni megrendelések elkészítésével.

 

Készülő maszkok a varrodában

 

– A maszkok gyártásának első körében nem a lakossági megrendelések voltak többségben: olyan régi ügyfelek adták le igénylésüket, akik kórházaknak és egyéb egészségügyi intézményeknek szálltanak be. A lakossági gyártás később, néhány napos csúszással indult el. A hír szájról szájra terjedt, így hirdetni sem kellett – emelte ki Kovács Ildikó, az alapítvány igazgatója.

A szervezet az elkészült maszkok mellé minden esetben egy információs lapot csatol, amelyen a maszkok viseléséről bővebb információt közlő hivatalos oldalak felkeresésére hívják fel a figyelmet.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL