Békéscsabán nincsen pánik a boltokban

2020. február 27. 16:37 | behir.hu

A békéscsabai 100-as ABC-ben nincs pánikhangulat a vevők körében, azonban a napokban megfigyelhető volt a fertőtlenítőszerek, antibakteriális kendők, és kézmosók iránti megnövekedett kereslet.

A behir.hu ellátogatott a békéscsabai 100-as ABC-be, magunk is tapasztaltuk, de Szabó Zoltánné eladó is megerősítette, hogy nincs pánikhangulat a vevők körében. Az igaz, hogy már többen érdeklődtek: várható-e készlethiány alapvető élemiszerekből, de nem jellemző, hogy nagy tételben vásárolnának tartós élelmiszereket.

Az eladó hozzátette a napokban megfigyelhető volt a fertőtlenítőszerek, antibakteriális kendők, és kézmosok iránti megnövekedett kereslet. A vásárlókat is megkérdeztük, a legtöbben azt mondták, élelmiszerekből nem gondolnak komolyabb tartalék felhalmozására, de a szájmaszk beszerzését már időszerűnek tartják. 

Azonban találkoztunk olyan vevővel is, aki komolyan tart a vírus megjelenését követő pániktól, éppen ezért bevásárolt. Szilágyiék az elmúlt napokban tartalékolták a követlező időszakra lisztet, étolajat, cukrot, tartóstejet, száraz tésztát és szószokat. Mint mondják két hete született meg első gyermekük és probálják maguktól távol tartani a betegségeket, ezért nem kívánnak majd a nagy tömegben a boltokba menni.

 

Galéria

FEL