Rövidülhet az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv

2020. április 23. 15:31 | behir

A tapasztalatok alapján a 65 év felettieknek fenntartott, 9 és 12 óra közötti sávban üresek a boltok, azon kívül pedig túlterheltek. A szombat is problémás, aznap teljesen megszűnhet a különleges idősáv.

A jövőben két órára csökkenhet a boltokban a kizárólag 65 év felettieknek fenntartott idősáv hossza, értesült a Magyar Nemzet. A különleges idősáv ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. A cikkből az derül ki, hogy lényegében értelmetlennek bizonyult jelenlegi formájában a szabályozás, ezért fontolhatja meg a kormány a változtatást: a tapasztalatok alapján az időseknek fenntartott, 9 és 12 óra közötti sávban szinte üresek a boltok, azon kívül pedig túlterheltek.

A 9-12 óráig tartó idősáv kapcsán leginkább a szombati napon megszokott bevásárlások kényszerű változása miatt emeltek szót a vevők, ahogy a kereskedők is. A forgalmi adatok szerint a boltokban jellemzően az egyik legforgalmasabb nap a héten a szombat. A háromórás kieső idővel viszont az élelmiszerek értékesítése átalakult, miközben az internetes kiszállítások piaca túlterheltté vált.

Forrás: hvg.hu

További programok »

Gazdaság

Adj egy ötöst, de betűset!

Bárhol járok, mindenhol kedvesen, mosolyogva fogadnak a pénztárosok. No nem azért, mert mindig fityingre pontosan kiszámolom az általam vásárolt termék árát és ugyanannyit adok, mint amennyibe kerül, hanem inkább a fizetéskor reménykedve feltett kérdésem miatt.
16:39
FEL