Békéscsabán járt az Opera Nagykövete

Interaktív előadást tartott Békéscsabán Pitti Katalin Érdemes Művész, Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

A Magyar Állami Operaház 2013-ban indította útjára az Opera Nagykövetei Programot, amelynek célja, hogy a fiatalok közelebbről is megismerhessék az opera és a balett műfaját. Békéscsabán Pitti Katalin Érdemes Művész, Liszt Ferenc-díjas operaénekes tartott interaktív előadást.

Fiatalok töltötték meg az Ibsen Stúdiószínház nézőterét, akik érdeklődve hallgatták Pitti Katalin előadását. Az operaház három évvel ezelőtt indította el a programot, amelynek a küldetése, hogy népszerűsítse a műfajt a fiatalok körében.

Az operaénekes igyekszik egy kis útravalót is adni a hallgatóságnak. Előadásai során azt próbálja átadni a fiataloknak, hogy ő miért választotta ezt a pályát, és hogy mi a szép ebben a világban.

– Annyiféle impulzus ér mindannyiunkat, nehéz kiválasztani azt, amire valóban érdemes odafigyelnünk. Ezért én igyekszem ráirányítani a fiatalok figyelmét erre a zenés műfajra, hogy megértsék annak szépségét. És ha sikerül megérinteni a lelküket, akkor ők is keresni fogják az opera világát – avatott be minket az előadó.

Pitti Katalin saját bevallása szerint nyitott és tehetséges fiatalokkal találkozik az ország minden pontján, és továbbra is azon dolgozik, hogy közelebb vigye őket a zene és az opera világához.

Megosztás:

Címke: