Békéscsabán is csatlakoztak a gyermekemelési rekordkísérlethez

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gyerekemelési rekordot állított fel szombaton országszerte és a határokon túl. Több mint tízezer gyereket emeltek egyszerre a magasba.

A mozgalom helyi képviselői a békéscsabai CsabaParkban szerveztek programot az országos megmozduláshoz kapcsolódva, ahová gyermekeknek szóló programokkal várták a családokat. Herczegné Számel Annamária, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Békés megyei képviselője kérdésünkre elmondta: a tavalyi, sikeres rendezvény után nem volt kérdéses, hogy csatlakoznak az országos programhoz. Hozzátette: Békéscsabán is egyre több gyermek születik, emiatt egyre inkább érvényesül az a tendencia, miszerint egyre többen szeretnének családban élni. 

A szervezet egyébként 23 helyszínen – például Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kecskeméten, Békéscsabán, Győrben, Egerben, valamint Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen – rendezte meg programját, amellyel a gyerekek és a család fontosságára hívták fel a figyelmet. A budapesti rendezvényen az MTI tudósítása szerint elhangzott: a magyarok átlagosan 2,5 gyereket szeretnének, azonban csak átlagosan 1,5 születik meg, a szervezet ezért azon dolgozik, hogy minél több kívánt és tervezett gyerek tudjon megszületni. 

A mozgalom tájékoztatása szerint tavaly 10 ezer gyereket emeltek a magasba, most ennél is többet. Hozzátette: az összesítés még tart.

 

H.Sz., V.D.

Megosztás:

Címke: , ,