Békéscsabán fedezték fel EUrópát

2016. február 14. 15:19 | Fekete Kata

A győztes csapatok között végzett a Fedezd fel EUrópát! versenyen a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium 11. B osztálya. A diákok a Csabagyöngyéről forgatott kisfilmjükkel budapesti osztálykirándulást nyertek. 

Egy két perces videóval osztálykirándulást nyert Budapestre a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium 11. B osztálya. A fiatalok a Csabagyöngye Kulturális Központról készítettek kisfilmet, hiszen a felhívás egyik kitétele szerint egy uniós fejlesztéssel megvalósult középületet kellett bemutatniuk. Mivel a Csabagyöngyében egyébként is sokszor megfordulnak a gyerekek, kézenfekvőnek tűnt a választás. A forgatókönyvet író Pásztor Csaba is gyakran megfordul az intézményben, hiszen a legtöbb diákprogram, illetve ifjúsági rendezvény ott kap helyet. Éppen ezért nem is kellett nagyon sok időt tölteni a forgatással, amelyet egy másik diák, Mihályfi Dávid vezetett. A fiatalnak a film felvevésénél sokkal több idejébe telt, míg megvágta az alkotást. Igaz, nem bánta, hiszen szívesen készít filmet. A mű pedig jól sikerült, hiszen a lehetséges 100-ból 99 pontot adott rá a zsűri. Azonban ennyi sem volt elég, hogy elvigyék a főnyereményt, a strassbourgi utat.

- Egy pillanatig sem voltak csalódottak a gyerekek, hogy nem megyünk külföldre. Sőt, nagyon örültek a sikernek és az egy napos budapesti kirándulásnak. Tavasszal utazunk, ahol Európai Uniós ismeretekkel is bővül majd a csapat ismerete a múzeumlátogatások mellett - monda Kovács Miklós osztályfőnök. - Nagyon eleven, vidám, összetartó csapatról van szó, akik azonnal lecsaptak a lehetőségre, amikor a magyartanáruk, Buzás Edina felvette a forgatást.

A színvonalas filmet a diákok feltöltötték a Youtube-ra is. Az érdeklődök

">itt tekinthetik meg.

 

FEL