Békéscsabai zenekar "A dal" középdöntőjében

2016. február 8. 15:11 | behir.hu

A békéscsabai kötődésű Egy másik zenekar a Kéne közös kép című dalával bejutott a DAL 2016 középdöntőjébe. Az együttes gitárosa Cseh István a Bartók Béla Zeneiskolából indult. Azóta a Príma Díjas zenész a hazai gitáros élet egyik legsokoldalúbb alakjává nőtte ki magát. Idén pedig a Békéscsabai Jókai Színház Légy jó mindhalálig című darab zenekarát erősíti.

Az együttes békéscsabai gitárosa elmondta, nem először indultak a versenyen, így különösen nagy öröm a számukra ez az eredmény. Ugyanakkor minden észrevételt, tanácsot megfogadnak, hogy minél kiforrottabb legyen a dal a következő fordulóig.

Cseh István játszik musicalekben, szólóesteken, de a rock és a metál zene sem áll távol tőle. A klasszikus zenei tanulmányok mellett autodidakta módon könnyűzenével is elkezdett foglalkozni. 2007-ben egy ösztöndíj kapcsán pedig lehetősége nyílt a könnyűzene egyik fellegvárában a bostoni Berklee College of Music-on tanulni. Hazatérése óta szólóelőadóként, zeneszerzőként valamint több zenekar szólógitárosaként tevékenykedik, de a Jókai Színház is gyakran hívja egy-egy zenés darab kapcsán.

- Nagyon régóta őt hívom, egy darab kapcsán a zenekarba gitárosra van szükség. Így körülbelül 7 éve folyamatosan játszik a színházban - jegyezte meg Gulyás Levente, a Békéscsabai Jókai Színház zenei vezetője.

Az Egy másik zenekar megújult dalát a magyar televízió A dal című műsorának középdöntőjében hallhatják majd a nézők.

 

FEL