Békéscsabai Digiporáma Fesztivál a Lencsési Közösségi Házban

2023. április 23. 07:17 | Fajó Attila

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Békéscsabai Digiporáma Fesztivált. Huszonhét pályamű érkezett be, tizenkilenc nevezőtől, akik között határon túli magyarok is voltak.

- Nagy megtiszteltetés részt venni és zsűrizni egy ilyen jelese esemény - nyilatkozta Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. főmunkatársa, aki már második alkalommal bírálja el a fesztiválon bemutatott kisfilmeket. A Békéscsabai Médiacentrum Kft. a rendezvény egyik kiemelt támogtója, technikai téren is. A fesztiválon felvonultatott képanyagok a médiacentrum munkatársainak segítségével a világhálón is visszanézhetővé válik.

A fesztivál első helyezését Frisbekné Horvát Ildikó nyerte el, aki két darab 'digiporámát' is készített. A nyertes alkotás érdekessége, hogy fekete-fehér fényképekből állt és egy egész történetet állított a nézők elé.

Mint azt Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, a békéscsabai fesztivál országosan is egyedülálló rendezvény, a bemutatott "kisfilmek" nem csak élvezetesek, hanem mély tartalmi mondanivalóvl is bírnak.

 

További programok »

FEL