Békéscsabai Atlétikai Club - 2015 a legek éve volt

2015. december 28. 12:01 | behir.hu

Karácsony előtt tartotta meg évzáró ünnepi közgyűlését a békéscsabai atlétikai klub. A rendezvényen az egyesület idei esztendőben kiemelkedő eredményt elérő sportolói kerültek a középpontba. 

Kiváló atléták sora töltötte meg a FEK éttermet, ahol a legfiatalabbaktól a legrutinosabb versenyzőkig szinte mindenki tiszteletét tette, aki közel áll a csabai egyesülethez. Dr. Ferenczi Attila, a klub elnöke kiemelte, ez az esztendő a legek éve volt, hiszen az indulás nem volt igazán gördülékeny, de időben jött a segítség.

- A legnehezebben induló évünket kezdtük el 2015-ben, anyagi gondokkal küzdött a klub, hiszen a korábbi névszponzor kiesett a támogatók közül. Ezek után a leggyorsabban belépett a támogatói körbe Békéscsaba Megyei Jogú Város, külön köszönöm a képviselő-testületnek, a bizottságnak és egyes képviselőknek, hogy olyan gyorsan és akkora támogatásban részesítették a klubot - fogalmazott az elnök.

Emellett megérkezett az új névszponzor is, majd jöttek a versenyek és a jobbnál jobb eredmények. Tóth Sándor ügyvezető és mesteredző is hangsúlyozta, büszkének kell lenni a sportolókra, mert az egyesület az ország legeredményesebb klubja volt 2015-ban mind a nemzetközi, mind a hazai versenyeket tekintve. A legnagyobb eredményt Márton Anita súlylökő Európa-bajnoki címe jelentette. Baji Balázs nemcsak a különböző versenyeken, hanem egyetemi tanulmányai során is remekelt, így összességében pozitív élményekkel gazdagodott az idei esztendőben.

- Tudtam építkezni és eljutottam odáig, hogy meg tudjam futni az olimpiai szintet. Igazából nem volt ez az év kiemelkedő év a többihez képest, de remélem a következőhöz képest sem. Azokat a célokat, amiket nagyon fontosnak tartottam és kitűztem, azokat elértem, úgyhogy abszolút elégedett és boldog vagyok - értékelt Baji Balázs gátfutó.

A csabai klubnál nemcsak a jelen versenyzői értek el kiváló eredményeket, hanem a jövő reménységei is, ami figyelve a magyar atlétika egészét, biztató jelnek tekinthető. Az olimpia mellett az utánpótlás számára is nagy megmérettetések következnek. Az egyesület történetének egyik legjobb évét produkálta, így magasra tette a lécet a következő esztendőre.

Kovács Dávid

FEL