Számítástechnikai eszközöket kaptak a nyugdíjasok Békéscsabán

2022. szeptember 13. 11:59 | Szabó Judit

Az eszközöket Békéscsaba önkormányzata biztosította a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület részére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021-ben Idősbarát Önkormányzat Díjban részesült. Az önkormányzat pályázatában központi szerepet kapott az idősek digitális írástudatlanságának csökkentése. A díj pénzjutalmát az önkormányzat számítástechnikai eszközök beszerzésére fordította annak érdekében, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város valamennyi időskorú lakosának lehetőséget biztosítson a digitalizáció nyújtotta lehetőségek megismerésére és alkalmazására. 

A nyugdíjas egyesület elnöke elmondta, hogy a korábbi években volt már informatikai képzés a szépkorúaknak. 

– Nagyon fontos a mai világban, hogy ne csak a fiatalok, hanem a nyugdíjasok is értsenek valamilyen szinten az informatikához. Hiszen nagyon sok nyugdíjasnak vannak olyan hozzátartozói akik külföldön élnek és nagyon fontos a kapcsolattartás velük. Ezt legkönnyebben az interneten keresztül tudják megoldani – emelte ki Kölesné Vandra Éva.

Fotó: behir.hu

Szarvas Péter polgármester, dr. Csicsey Ilona, dr. Juhász István és dr. Szigeti Béla képviselők kíséretében öt Dell típusú laptopot adott át hétfőn az egyesület részére.

–  A nyugdíjas szervezet vállalkozott arra, hogy a lapotopok átadását követően számítógép-használati tanfolyamot indít szépkorúak számára – fogalmazott Szarvas Péter. Mint mondta, a jogtiszta programokkal bíró eszközöket a Szociális Ügyek Államtitkárságától nyerték el. A tanfolyamokat hétfőn délelőttönkét szervezi majd az egyesület, más klubok nyugdíjasainak bevonásával is.

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL