Békéscsaba útfejlesztési projektjének jelenlegi állása

2022. szeptember 15. 07:42 | behir.hu

A kormány a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani. 

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útépítés I. ütemében 2022. július 14-én, az útfelújítás esetében 2022. július 28-án befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítés II. ütemében a munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A vállalkozó készre jelentése alapján mind az 1. rész és mind a 2. rész esetében 2022. július 14-én befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Jelenleg a forgalomba helyezési engedélykérelem dokumentáció előkészítése van folyamatban.

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz):

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában 2021. december 15-én lezárult. További 28 utcában 2022. június 2-án záródott le a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az 1. részhez tartozó 1 db utcában (Alkotmány utca) az eljárás 2022. július 28-án zárult le.

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok során 13 utcában valósult meg vízvezeték rekonstrukció. Az útépítéssel érintett 6 utcában az útalapépítés van folyamatban/elkészült. Kötőaszfalt terítésnél tartanak 2 utcában, kopóaszfalt terítésnél tartanak további 2 utcánál. A kivitelező az útpadka építés szakaszánál tart 22 utca esetében, 6 utcában az útépítmény teljesen elkészült, a tereprendezés van folyamatban.

A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL