Békéscsaba idén is nevez a Virágos Magyarország versenyre

2021. május 6. 12:57 | Csiffáry Zsuzsanna

A Virágos Magyarország versenyre idén is lehet pályázni, Békéscsaba részt vesz a versenyben, hiszen a város fontos célkitűzése, a közterületek szépítése és renoválása – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A Virágos Magyarország versenyt, az előző évben – rendhagyó módon – a települések helyett a lakosság számára hirdetette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. A „Virágos balkonok, virágos kertek” kiírás országszerte hatalmas népszerűségnek örvendett.  Turák Helga városüzemeltetési menedzser elmondta, hogy sokak örömére idén is lehet pályázni erre a versenyre, immár hagyományosan. 

–  A Virágos Magyarország verseny hazánk egyik legjelentősebb városszépítési mozgalma, amit 28. alkalommal rendeznek meg.  A programon több mint 300 település indul, így hozzávetőlegesen 3 millió embert szólít meg országunkban. Békéscsaba már több alkalommal nevezett a versenyre, sőt 2017-ben a Belügyminisztérium különdíjjal jutalmazta városunkat, és olyan is előfordult, hogy régiós első helyezést értünk el. A versenyre természetesen idén is beadjuk a nevezésünket –  fogalmazmott a városfejlesztési menedzser. 

 

Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere (fotó: behir.hu)

 

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a közterületek szépítése, minden évben fontos feladata Békéscsaba önkormányzatának.

– Ennek nemcsak esztétikai, szépérzéket javító szerepe, hanem tanító-oktató funkciója is van, amivel szeretnénk a csabaiak figyelmét felhívni a környezet ápolására, védelmére. A városunkban élők és a turisták is láthatják, hogy utcahálózataink mind a belvárosban, mind a belvároson kívül, rendezettek és gondozottak. Ebben is folyamatosan haladunk előre. 2021-ben azt a célt tűztük ki, hogy további virágosítások legyenek Békéscsabán – fogalmazott Szarvas Péter polgármester. 

Hozzátette, hogy mind a ligetek, a Szabadság tér, az Andrássy út, de a gerlai Wenckheim tér szépítése is fontos. Az utóbbi helyszínt plusz virágosítással szépítették, valamint pihenősarokkal és szabadtéri ping-pong asztallal egészítették ki.  Idén több mint tíz helyszínen kutyaürüléktárolókat is elhelyeznek, valamint a hiányos a hulladékgyűjtőket is pótolják. 

Galéria

További programok »

Itthon

Telt ház volt a Városházi Esték első előadásán!

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat. Nemcsak Békéscsaba lakossága, hanem a színművészek is nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. A nagyérdemű elsőként a Maga lesz a férjem című darabot láthatta csütörtök este.
12:50
FEL