Békéscsaba önkormányzata számlát nyit és másként is segíti a háború érintetteit

2022. február 28. 18:30 | behir

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a hétfői vezetői értekezleten milyen döntéseket hoztak az ukrán háború kapcsán.

 
– Az önkormányzat a mai napon adományszámlát hozott létre az Ukrajnában zajló háború elől menekülők megsegítésére. Békéscsaba MJV Önkormányzata Kárpátaljai magyarok megsegítése alszámlájára a 11733003-15345008-80580005 számlaszámon várjuk a magánszemélyek, a vállalatok felajánlásait, amit előre is köszönünk.  A város költségvetéséből biztosítunk továbbá egyelőre 1 millió forintot, melyet a rászoruló kárpátaljai családok megsegítésére fogunk fordítani – tájékoztatott a polgármester.
 
Szarvas Péter közölte azt is, hogy írásban is megkeresték Békéscsaba testvérvárosa, Ungvár polgármesterét, hogy biztosítsák a támogatásukról. Tartós élelmiszert, ruhát és gyógyszereket küldenek majd a városba.
 
– Felkészültünk rá, hogy szükség esetén szállást biztosítsunk a háború sújtotta területről érkező családoknak sportlétesítményben, vendégházban és közösségi házban – tette hozzá a polgármester. 
 

További programok »

Itthon

FEL