Békéscsaba Labdarúgó Akadémia: Pontgazdag hétvége

2017. november 19. 14:53 | Kovács Dávid

A legnagyobbak, az U19-esek kikaptak a Nyíregyházától, de a BLA többi korosztályában veretlenek maradtak a csapatok. Az U14-ES és az U15-ös együttesek összesen négy pontot gyűjtöttek a Szeged 2011 elleni rangadókból.

 

U19: Közel a pontszerzéshez

 

Nyíregyházi Spartacus- Békéscsaba LA  2-1 (0-0)

Összeállítás: Somogyi - Czvalinga Á., Belanka ,Bány, Pandur - Borbély , Barta - Mezei/ Kardos 60.p, Szöke, Varga - Bukor.

G: Vajda (47. 11-esből), Mácsik (91.) ill. Barta (89.)

Kiállítva: Varga G. (90. - második sárga lap)

 

A csabaiak szervezett védekezésből próbáltak gyors támadásokat, ellentámadásokat vezetni, ami az első félidőben aránylag jól működött, pár alkalommal csupán az utolsó passzok minősége miatt nem kerültek előnybe. A második félidő elején, egy oldalszabadrúgás után a bíró úgy gondolta főszerepet vállal és befújt egy nem létező büntetőt, ami kissé sokkolta a viharsarkiakat (1-0). Innen azonban sikerült felállni, a 89. percben Barta lövése után összejött az egyenlítés (1-1). Azt gondolhatták a lilák, hogy megvan a döntetlen, de csalódtak, mert az ellenfél betalált, miközben pár csabai játékos még az egyenlítő találat mámorában volt, így a Nyíregyháza egy igen könnyen szerzett góllal eldöntötte a mérkőzést a 92. percben (2-1).

 

U17: Nagy szív, nagy győzelem

 

Békéscsaba LA - Gyirmót FC  5:1 ( 1:1 )

G: Váradi (44.), Dávid (51., 57.), Körömi (70.), Varga (82.) ill. Tóth (18.)

Marik László edzői értékelése: Rosszul kezdődött a mérkőzés, mert hiába irányítottuk a játékot,  egy egyéni hiba után gólt szerzett a Gyirmót. Ettől kezdve viszont óriási iramot diktálva hatalmas nyomást helyeztünk ellenfelünkre és a szünetig egalizáltuk az eredményt. A második félidőben fokoztuk a tempót és szebbnél szebb támadásokat vezetve további négy gólt szereztünk és számos ziccert alakítottunk ki. Ilyen különbséggel is megérdemeltük a győzelmet, mert csodálatosan játszott minden játékosom.

 

U16: Csabán maradtak a pontok

 

Békéscsaba Labdarúgó Akadémia - Gyirmót SE Győr 3:2 (2:2)

G: Oláh A. (5.), Czirják (42.), Lázár (87.) ill. Gergely (7.), Babayigit (27.)

Láza János edzői értékelése: Dinamikus első félidőt játszottunk, jó megoldásokkal, helyzetekkel, gólokkal. A második félidőben is magasabb fokozaton pörögtek a csapatok. Több gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, de a győriek játékában is benne volt a vezető találat. Mindkét csapatban  voltak jó egyéni teljesítmények is, így egy változatos, élvezhető mérkőzést játszottunk, melyet a 87. percben, egy Lázár fejes döntött el.

 

U15: Pontmentés ember- és kétgólos hátrányból

 

Békéscsaba LA – Szeged 2011 2-2 (0-2)

G: Jánovszky (2)

Szarvas András edzői értékelése: Igazi rangadó jellegű mérkőzésen az első félidőben elképzelés nélkül játékunk miatt kétgólos hátrányba kerültünk. Az ellenfél jól kihasználta a hibáinkat. A második félidőben jó harci szellemmel léptünk a pályára, ennek eredményeként, hamar sikerült szépíteni. A jogos kiállítás után tíz emberrel is kapu elé tudtuk szorítani a szegedieket. Második félidős játékunk alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Gratulálok a fiúknak a küzdőszellemükhöz.

 

U14: Kiütéses siker a rangadón

 

Békéscsaba LA – Szeged 2011 5-2 (4-0)

G: Kiss 2, Varga 3.

Kéri Roland edzői értékelése: Mind az első, mind a második félidőben magasabb fordulaton játszottunk az ellenfelünknél. Az első játékrészben letámadásunk és támadásaink jól működtek. A második játékrész a kihagyott helyzetekről és a könnyen bekapott két gólról volt emlékezetes. Összességében nagyobb arányú győzelem is benne volt a mérkőzésben. Gratulálok a srácoknak!

 

További programok »

FEL