Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést kapott Pribelszki Péterné

2018. május 31. 16:24 | behir

Csütörtökön délután, a városháza dísztermében tartott városi pedagógusnapon vehette át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést Pribelszki Péterné, a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda vezetője.

Pribelszki Péterné a jelenlegi Százszorszép Művészeti Bázisóvodában ismerte és szerette meg a kisgyermekek nevelésének szépségeit, és ekkor döntötte el, hogy óvodapedagógus szeretne lenni. Szarvason a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán szerzett óvodapedagógus diplomát 1991-ben, azóta a Kölcsey Utcai Óvoda nevelőtestületének tagja.

A mindennapi munkájában, színes, kedves egyéniségével bizonyítja, hogy az óvónői hivatásra született. Vidám természetével jó hangulatot teremt az óvodában, a nevelőtestület elismert, és meghatározó tagja. Határozott, következetes, gyermekközpontú nevelő munkája, szakmai tudása példa munkatársai számára.

Munkáját a kisgyermekek szeretete, a hivatása iránti elkötelezettség, naprakész felkészültség, lelkiismeretesség, tájékozottság, folyamatos szakmai megújulás igénye jellemzi. Nevelő munkájában kiemelkedő a kisgyermekek egyéni, differenciált fejlesztése, a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területein egyaránt. Az általa felkészített gyermekek sikeresen vesznek részt, a városunkban meghirdetett rajzpályázatokon.

Rendszeresen részt vesz a főiskolai hallgatók sikeres államvizsgára való felkészítésében. A szülőkkel kialakított példamutató kapcsolatának alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom.

Mint mesterpedagógus, az Oktatási Hivatal megbízásából szakértői és tanfelügyeleti feladatokat végez.

Több évig intézményvezető helyettesi feladatot látott el, sikeresen együttműködve az intézmény vezetőjével és alkalmazotti közösségével, 2018 májusától megbízást kapott a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda vezetésére.

Pedagógiai munkáját 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma Brunszvik Teréz–díjjal ismerte el.

Békéscsaba kisgyermekeinek nevelésében végzett kiemelkedő nevelőmunkája elismeréseként Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetésben részesült.

További programok »

FEL