Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést kapott Óváriné Jámbor Éva

2018. május 31. 16:22 | behir

Csütörtökön délután, a városháza dísztermében tartott városi pedagógusnapon vehette át a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést Óváriné Jámbor Éva.

Óváriné Jámbor Éva a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem-orosz szakos középiskolai tanári diplomát 1987-ben.

1987 és 1998 között a békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola tanára, közben pedig ugyanitt 1995-től nevelési igazgatóhelyettesként dolgozott.

1996-ban a KLTE Bölcsészettudományi Karán angol nyelvtanári diplomát szerzett. Tanári pályafutásának második szakasza a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd annak jogutódjában, az Andrássy Gyula Gimnáziumban zajlott.

Nyitott, barátságos, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező emberként népszerűvé vált a tanárok és gyerekek körében is. Szakmai feladatellátása során mindkét tantárgyát tanította. Történelemből az iskolánkban működő emelt óraszámú csoport szaktanára és osztályfőnöke is volt egy személyben, munkássága során kiemelten fontosnak tartotta a tanulók hazaszeretetre nevelését.

Igazi csapatépítő ember, osztályfőnökként igen hatékony pedagógiai – nevelő munkát végez. A szülők kikérik véleményét a nehezebb nevelési problémáknál is, tanácsait megfogadják. Minden adódó alkalmat kihasznál, hogy diákjaival együtt lehessen. Empátiával tudja kezelni az egyedi problémákkal küzdő tanítványai gondjait, problémáit. Sokat kirándul velük, szívesen vállal tanulókíséretet más osztályok kirándulásainál is.

Osztályfőnöki munkájával tanártársai körében is nagy tekintélyt vívott ki magának. Ezért is volt természetes, hogy amikor az osztályfőnöki munkaközösség vezetésére új kollégát kellett választani, akkor ez a választás rá esett. Szívén viseli az iskolai közösségi szolgálat ügyét. Ennek a feladatnak ő volt az intézményi szakmai koordinátora.

A nevelőtestület felé irányuló bizalmát jelzi, hogy az elmúlt években – a többség bizalmából – a közalkalmazotti tanács tagjává választották. 2016-ban a gimnázium intézményvezető-helyettessé nevezték ki. Ebben a szerepkörében is rutinosan, diplomatikusan és mindezek miatt - közmegelégedésre végzi tevékenységét. A fenti, kimagasló pedagógiai tevékenységet elismerve

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018-ban a „Békéscsaba Kiváló Pedagógusa” kitüntetést adományozta számára.

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL