Békés városában találkozott a Közép-Békési Ifjúsági Fórum

2023. november 22. 17:05 | Fajó Attila

Az ősz elején, Békéscsabán megtartott eseményt követően most Békés városában találkozott a Közép-Békési Ifjúsági Fórum. A találkozónak otthont adó Connect Ifjúsági Centrumban egymás munkájának megismerése, a tapasztalatcsere és jó gyakorlatok továbbadása volt a cél.

A szerdai fórumbeszélgetésre összegyűlteket Serfecz Dávid, a Békési Fiatalokért Egyesület elnöke köszöntötte. Az eseményre Békésről, Békéscsabáról és Gyuláról is érkeztek ifjúságügyi szakemberek, civil szervezetek képviselői és településvezetők.

– Megváltozott világban élünk, ahol a fiatal generációt megszólítani igazi kihívás. Városi szinten azonban megpróbáljuk, akár a kulturális programjaink arculatának megtervezése közben, akár a helyi fiatalokat támogató intézkedéseink foganatosításával – mondta el Kálmán Tibor, Békés polgármestere, aki expozéjában a városi fiatalságot támogató intézkedéseket és tevékenységet mutatta be.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte: az ifjúsággal folytatott párbeszéd – amely a valós szükségekre és igényekre történő reakciót jelent – a település lélekszámától függetlenül adaptálható gyakorlat, ami bizotsíthatja a közép-békési régió jó előmenetelét ifjúságügyi kérdésekben.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL