Békés vármegyében 134 esetben riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt

2023. február 5. 10:53 | behir

Békés vármegyében a szombati viharos időjárás következtében fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg. A keletkezett károk felszámolására százharmincnégy esetben riasztották a tűzoltókat.

Az erős szél fákat döntött ki, háztetőket bontott meg, ágakat szakított, járművekre, közutakra, vezetékekre. Az elektromos hálózatra szakadt faágak, több helyen okoztak áramkimaradásokat.

Az eseteket: a tótkomlósi, a békési és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók, valamit a füzesgyarmati, a battonyai, a mezőberényi, az újkígyósi és a sarkadi egyesületi tűzoltók, továbbá a békéscsabai, a gyulai, az orosházi, a mezőkovácsházi, a szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók kezelték.

Az egységek a harminchét települést érintő káreseményeket, motoros láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. A legtöbb beavatkozásra a szombati nap folyamán, Békéscsabán, Gyulán és Tótkomlóson került sor. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Forrás: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL