Békés megyét érintő együttműködésekről is tárgyaltak Tusnádfürdőn

2018. augusztus 1. 14:36 | Kovács Andrea

Békés megyei képviselők is részt vettek a 29. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén az erdélyi Tusnádfürdőn.

 

 

A szabadegyetem általában  jó lehetőséget kínál arra, hogy a politikusok kötetlenebbül tudjanak tárgyalni egymással. Herczeg Tamás elmondta: családjával évek óta rendszeresen jár a tusványosi szabadegyetemre. Most először mint országgyűlési képviselő is rész vett találkozón, így egyeztet a Békéscsabát és környékét érintő témákról. Megbeszéléseket folytatott például  a szabadkígyósi kastély fejlesztéséről, a civil szervezetekkel történő együttműködésről, a befektetési lehetőségekről és az augusztus 20-i programokról.

A Békés megyei települések nagy többsége Székelyföldön rendelkezik testvértelepüléssel. A tusványosi szabadegyetem adta lehetőséget a megyei önkormányzat is kihasználja arra, hogy ezeket a kapcsolatokat tovább építse - fogalmazott Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke. A Magyar Teátrumi Társaság sátrában csabai kolbásszal és a megye pálinkájával kínálták a vendégeket.

A kóstolón részt vett többek között Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke is,  akivel - mint azt Zalai Mihály elmondta - a Székelyföld és Békés megye közötti turisztikai együttműködésről is tárgyaltak.

 

További programok »

Politika

Gulyás: Az amerikai választások eredményétől függ a 2025-ös magyar költségvetés

Hosszabb kihagyás után ismét Kormányinfón számolt be a legutóbbi kormányülésen meghozott döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tájékoztatón – melyen Varga Mihály, a pénzügyi tárca és Nagy István, az agrártárca vezetője is jelen volt – elhangzott, hogy a kormány összesen 675 milliárd forintnyi beruházást ütemez át a költségvetés mozgásterének bővítése érdekében.
2024. április 11. 12:56
FEL