Békés Megyei Könyvtár – A helyismeret szolgálatában

2024. február 6. 18:21 | Fajó Attila

Immár negyedik szabadegyetemi előadását tartotta meg a 2023/24-es szemeszterben a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Békés Megyei Könyvtárban.

– A könyvtár életében folyamatosan jelen van a helyi értékek bemutatása és népszerűsítése, ez most az általam tartott előadásban is megvalósul, de sokkal inkább az intézmény tevékenységében, legyen az interaktív, online felületen elérhető adatbázisokat, enciklopédiákat összeállító munkánkban. Méltán népszerű helyismereti enciklopédiánk BékésWiki névre hallgat, melyet 2007 óta folyamatosan fejlesztünk, töltünk fel az egyre-másra frissülő adatokkal - nyilatkozta hírportálunknak az intézmény igazgatója.

Juhász Zoltán az este folyamán elmondta, hogy az e-térben elérhető és szerkesztett enciklopédia igen nagy látogatottságnak örvend, hiszen csak az elmúlt évben mintegy másfél millió megtekintést rögzítettek a könyvtár mnunkatársai. 

Galéria

Az előadássorozatot szervező Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület alelnöke úgy fogalmazott, hogy szervezetük a helytörténet ápolása és ismertetése mellett tört lándzsát. Mészáros Zsuzsa kitért arra is, hogy szeretettel látják a tagság soraiban azokat a személyeket, akik érdeklődnek a helytörténeti vonatkozású, ismeretterjesztő előadások iránt.

Mint mondta: nemcsak a havi egy szabadegyetemi előadásuk, de a Nevezetes Iskoláink Békéscsabán sorozat, illetve az egyéb foglalkozásaik is nagy népszerűségnek örvendenek. 

 

További programok »

FEL