Békés megyében is több helyen várható forgalomnövekedés a hétvégén

2020. október 30. 18:07 | Vincze Attila

A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt ezen a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők nemcsak a temetők környékén, hanem a forgalmasabb Békés megyei utakon is – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.

Cserkúti András a behir.hu érdeklődésére közölte, hogy Békés megyében a nagyobb városokban található temetők, rendszerint nem a főutak közelében találhatók, hanem önkormányzati kezelésű utak mentén vannak, így inkább ezeken a helyeken kell zsúfoltságra és torlódásra számítani. A rendőrség rendszerint a temetők bejárata környékén megállási tilalmat rendel el vagy külön szabályozza a megállási lehetőségeket, melyeket ajánlott komolyan venni. Békéscsabán a Bartók Béla út és a Temető sor kereszteződésnél fekvő temető környékén várható a szokottnál is nagyobb forgalom. A másik forgalmas temető a Berényi úton található, ott is fennakadások várhatók. Mindkét helyen rendőrök és/vagy polgárőrök segítik a közlekedést. Orosházán, a 474-es úton, a Vásárhelyi úti és Rákóczi úti szakaszon várható hasonló rendőri jelenlét a nagy forgalom miatt.

Az igazgató közleményében kitért a megye útjain folyó felújítási munkálatokra is. Békéscsaba elkerülő szakaszán, a 44-es főút 120-as kilométerénél új csomópontot építenek. Munkaidőn kívül útszűkülettel találkozhatnak a közlekedők, de munkaidőben esetenként jelzőőrök irányítják a forgalmat. A megye másik nagy forgalmú főútján, a 47-es főúton is sokfelé dolgoznak: Mezőberény és Békéscsaba között a 120-as km-nél, valamint a 124-es km-nél is új csomópontot építenek. A munkaterületeknél a Halottak napi hétvégén csak útszűkület és sebességkorlátozás marad érvényben.

A közlekedőknek érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, hogy fel tudjanak készülni az esetleges lassabb haladásra, hosszabb menetidőre. Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

További programok »

FEL